1. lipca – Dzień Psa.

Aktualności » 1. lipca – Dzień Psa.

2020-07-01 13:50

Renata Kamińska od dziecka marzyła o wydaniu książki, z której zysk będzie mógł wesprzeć fundacje dla psów. Po latach marzenie mogło się spełnić i to w okresie ich święta – Dnia Psa. „Hektor, psia opowieść”, to poruszająca historia o tym, co naprawdę ważne w życiu. Opowieść rozpoczyna się w latach II wojny światowej. Fabuła przełamuje tabu trudnych tematów w literaturze dziecięcej.

„Głęboko wierzę, że psy, podobnie jak ludzie, mają osobowość i uczucia”. Ta myśl przyświecała Renacie Kamińskiej, autorce książki o szczenięcych perypetiach. „Hektor, psia opowieść”, to edukacyjna historia dla dzieci w wieku od 6 do 13 lat oraz wszystkich miłośników psów. Opowiada o miłości zwierząt, przyjaźni, poszukiwaniu prawdziwego domu i bezpieczeństwa na wielu etapach życia. To historia, dzięki której najmłodsi poznają to, co w życiu jest najcenniejsze. Opowieść pokazuje, jakimi wartościami powinniśmy kierować się w naszym życiu. Pokazane to jest z perspektywy  życia i przygód psa.
O wyjątkowości projektu świadczy zaangażowanie ludzi z różnych zakątków świata. Kolorowe ilustracje zostały zaprojektowane przez indonezyjskiego ilustratora Irfana Budi Harjo. Autorka skonsultowała się z psychologami i zebrała opinie od rodziców i dzieci, a także miłośników zwierząt z różnych stron świata. Współpracowała także ze znaną amerykańską redaktorką, Mary Kole.
Inicjatywę wsparło 11 organizacji, w tym 7 fundacji charytatywnych (zwierzęcych i dziecięcych). Wszystkich patronów można znaleźć na stronie projektu: https://www.hectorandfriends.com/pl/ .

Książkę wraz z autografem i darmowymi prezentami można zamówić w sprzedaży przedpremierowej od 1 czerwca na: https://www.hectorandfriends.com/pl/
Oficjalna premiera planowana jest na 26 sierpnia.

Dzień Psa to święto, w którym szczególnie warto pomóc naszym mniejszym przyjaciołom. Zysk ze sprzedaży książki trafi do fundacji wspierających zwierzęta i dzieci:
Fundacje zwierzęce: Lepszy Świat, Centaurus, Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Celestynowie, Gostyńskie Stowarzyszenie Noe, Fundacja na Rzecz Ochrony Praw Zwierząt Mondo CANE, Besant Memorial Animal Dispensary w Indiach
Fundacje dziecięce: One Dayx
Media: Magazyn Vege, Magazyn Dzieci

">

Zapraszamy do kontaktu i na poniższe strony:
• E-mail: contact@hectorandfriends.com