Adopcje wirtualne

Pomoc » Adopcje wirtualne

Adopcje wirtualne

Czym jest wirtualna adopcja?

Jeżeli marzycie o adopcji zwierzaka, lecz z różnych przyczyn nie możecie tego zrobić, lub jeżeli przypadł Wam szczególnie do serca któryś z naszych podopiecznych i właśnie jemu chcecie pomóc, możecie go adoptować wirtualnie.

Na naszej stronie internetowej, w dziale adopcji wirtualnych, przy jego zdjęciu pojawi się imię, nazwisko lub nick opiekuna wirtualnego. Jeżeli opiekun będzie miał ochotę i możliwość może odwiedzić swojego podopiecznego, wyjść z nim na spacer czy pobawić się.

Minimalny koszt wirtualnej adopcji zwierzaka to tylko 30 złotych miesięcznie.

Jak zostać wirtualnym opiekunem?

Wystarczy wysłać maila na nasz adres: biuro@fundacjalepszyswiat.pl o tytule „adopcja wirtualna”. W mailu należy określić, którego zwierzaka chcemy adoptować, oraz wpisać swoje imię, nazwisko lub nick, który ma być wyświetlany przy zdjęciu „zaadoptowanego” zwierzaka na stronie Fundacji, oraz wpłacać miesięcznie ustaloną kwotę na konto:

Fundacja dla Zwierząt i Środowiska „Lepszy Świat”
 ING Bank Śląski

w tytule płatności wpisując „wirtualna adopcja + imię zwierzęcia”.

Aby zrezygnować z adopcji wirtualnej, wystarczy napisać do nas maila z taką informacją. Adopcja wirtualna wygasa w momencie, gdy zwierzak znajdzie dom stały. Wysyłamy wówczas informację do opiekuna wirtualnego, który może wybrać do adopcji wirtualnej innego zwierzaka, lub zrezygnować z takiej formy pomocy.

Na co przeznaczamy pieniądze z adopcji wirtualnej?

Wpłaty te przeznaczane są na częściowe pokrycie kosztów utrzymania naszych podopiecznych w domach tymczasowych lub hotelikach dla zwierząt, oraz na leki i opiekę weterynaryjną.

Kto może zostać wirtualnym opiekunem?

Opiekunem mogą zostać osoby prywatne, organizacje, grupy ludzi (np. przedszkole, szkoła, klasa itp.) lub firmy.
W zamian możemy zaproponować promocję firmy czy organizacji w postaci umieszczenia obok zdjęcia zwierzaka logo lub odnośnika do strony internetowej.