Aga i Saba tracą dom!

Aktualności » Aga i Saba tracą dom!

2014-10-23 17:55

luty 2014

Aga i Saba mają czas do końca lutego, później nie wiadomo co się z nimi stanie!

Życie często sprawia niespodzianki, czasem bardzo smutne. Dla tych dwóch suczek, które miały mieć swoje miejsce na ziemi, taką przykrą niespodzianką jest utrata swojego domu. Były wych owywane razem od wielu lat. Przez 6 lat pilnowały ośrodka wczasowego, miały swoje wygodne kojce, pracownicy ośrodka bardzo o suczki dbali, a do tego miały siebie. Niestety właściciel sprzedał obiekt, pozostawiając je „na łaskę losu”, nie przejmując się, co stanie się z psami. A przecież za wykonywaną pracę, bo taką było niewątpliwie pilnowanie, należałaby się jakaś godna psia emerytura, zapewnienie im ciepłego spokojnego kąta i pełnej miski. Jeszcze są pełne energii i mogą dalej służyć ludziom. Są wesołe, przyjazne dzieciom, a jak trzeba to potrafią stanąć w obronie i wywiązać się z powierzonego zadania.

Są tak bardzo zżyte ze sobą, że rozdzielenie ich mogłoby źle wpłynąć na psią psychikę. Już wystarczy im, że tracą swój dom. Szukamy dla nich miejsca i dobrego człowieka, który przygarnie Agę i Sabę razem, a one na pewno odwdzięczą się dozgonną miłością i przywiązaniem. Pieski mogą dostać do nowego domu wyprawkę w postaci swoich bud i kojców w których mieszkają.

W sprawie pomocy suczkom można kontaktować się pod numerami telefonów Fundacji „Lepszy Świat”: 782 71 77 71 , 606 911 687 .

Suczki znalazły swoje miejsce na ziemi:-)