Robiąc zakupy wesprzyj czworonogi za darmo!

Bela zamieszkała w domowym hoteliku

Aktualności » Bela zamieszkała w domowym hoteliku

2018-02-19 11:34

Bela jest już zdrowa, wszystko ładnie pogojone (na tyle, na ile było to możliwe), dostała zielone światło i w sobotę pojechała do domowego hoteliku:-) Pierwsze godziny to był czas na zapoznanie się z miejscem, ogrodem, domem oraz nowym kolegą, Czerkiem, także naszym podopiecznym. Bela i Czerk od razu się zaprzyjaźnili. Bela ładnie chodzi na smyczy, ale nie za bardzo chciała wracać do domu po zwiedzaniu ogrodu. Bela w swoim "starym" domu była psem podwórkowym, wcześniej, przed adopcją zapewne także i narazie niepewnie czuje się "na salonach". Na razie w domu najbardziej lubi leżeć na wycieraczce przy drzwiach wejściowych. Był też mniej przyjemny, aczkolwiek po schronisku niezbędny punkt programu, czyli porządna kąpiel. Szczególnej euforii nie stwierdzono, z oporami bo z oporami ale jakoś poszło.

Bela wszystkim dziękuje za to, że może być tam gdzie jest, że ma ciepło i dobrą opiekę. Teraz do szczęścia brakuje jej już tylko nowego własnego dobrego domu, a nam oczywiście skazania jej oprawcy. Dziękujemy wszystkim, którzy wpłacili pieniądze na pomoc dla Beli zarówno przez nasze konto jak i przez "Się pomaga"! Jesteście fantastyczni!:-)

Bela spokojnie przespała pierwszą noc. Nie chce jednak spać w swoim legowisku, woli wycieraczkę przy drzwiach, co troszkę utrudnia funkcjonowanie, zwłaszcza, że za kazdym razem gdy drzwi się otwierają chciałaby wychodzić do ogródka. Wygląda na to, że całe życie była psem podwórkowym, i musi się przyzwyczaić do nowych warunków.