Bruno, piesek po przejściach

Aktualności » Bruno, piesek po przejściach

2019-07-17 10:44

Bruno trafił pod opiekę Fundacji Lepszy Świat na początku czerwca. Został interwencyjnie odebrany z domu, gdzie przebywał od kilku miesięcy. Był źle traktowany, trzymany w jednym pomieszczeniu, prawie bez spacerów. Bruno prawdopodobnie był bity, ma stany lękowe. Piesek jest bardzo chudy, był źle karmiony i niestety jego wyniki krwi są także niedobre, wymaga karmy niskotłuszczowej, po miesiącu sprawdzimy, czy wyniki się poprawiają. Niewiele wiemy o jego przeszłości, nie wiemy skąd pies wziął się w tym domu, ile już przeszedł, ale po jego zachowaniu domyślamy się, że jego historia była smutna i niewiele dobrego spotkało go w życiu. Niestety gdy go zabraliśmy zauważyliśmy, że Bruno ma problemy z chodzeniem. Mocno kulał i każdy krok sprawiał mu ból. Po wstępnych konsultacjach i zrobionym RTG wiemy już, że to problem z kręgosłupem a nie z łapką, jak początkowo myśleliśmy. Możliwe, że potrzebna będzie dalsza szczegółowa diagnostyka i badania, ale na razie jest leczony, dostaje trocoxil, gabapentin teva - koszt ok. 100zł miesięcznie.

Pomimo trudnych przeżyć ten piesek jest nadal stara się zaufać i szuka pomocy u ludzi. Jest wspaniałym przytulasem, jest łagodny i przyjazny tylko troszkę bojaźliwy. Chodzi na smyczy, nie ciągnie. Idealny dom dla niego to taki z ogrodem, lub regularne spacery, najlepiej z innym psem lub kotem do towarzystwa. Jeżeli ktoś chciałby pokochać i zabrać do siebie Bruna prosimy o kontakt z naszą wolontariuszką Eweliną, tel. 669 061 724.