Cezar, czy w końcu znajdzie dom? ADOPTOWANY:-)

Aktualności » Cezar, czy w końcu znajdzie dom? ADOPTOWANY:-)

2019-02-11 16:54

Jest niesamowicie wesołym, energicznym i żywiołowym zwierzakiem, który kocha ludzi i inne psy. Cieszą go spacery i towarzystwo człowieka. Jego przeszłość jest skomplikowana, a przyszłość na razie niewiadoma. 21 grudnia dzięki pomocy policji i schroniska zabraliśmy go z opuszczonej nieruchomości, z ogrodu w miejscowości Kowale. Gdyby nie czujność i pomoc okolicznych ludzi pies pewnie umarłby z głodu. Pozostawiony sam, bez możliwości schronienia się, bez jedzenia i wody. Nikt tam nie mieszkał, a właściciel zostawił psa samemu sobie. Sąsiedzi dokarmiali, wlewali wodę przez ogrodzenie, ale na brak schronienia nic nie można było poradzić, a mrozy nadchodziły coraz większe. Gdy został zabrany do schroniska okazało się, że ma czipa, niestety podane dane są nieaktualne. Cezar został zaczipowany przez gabinet weterynaryjny w Kielcach, a pochodzi ze schroniska w Nowinach pod Kielcami. Skąd wziął się na naszym terenie nie wiadomo. Jedno jest pewne, pies ma za sobą długą, skomplikowaną i smutną drogę, która póki co skończyła się dla niego w kolejnym schronisku. Na razie mamy decyzję o czasowym odebraniu psa, będziemy się oczywiście starali odnaleźć ostatniego właściciela, policja także go szuka, i mamy nadzieję sprawa zakończy się w sądzie. Już teraz jednak chcielibyśmy zapewnić psu miejsce w domu tymczasowym, który w przyszłości zechciałby go adoptować. Czas aby ta wędrówka Cezara po kraju i po schroniskach ostatecznie się zakończyła. Aż dziwne, że on nadal ma w sobie taką radość życia i takie zaufanie do ludzi.

Jeśli ktoś chciałby mieć takiego fajnego przyjaciela prosimy o kontakt z naszą fundacją pod numerami telefonów: Iwona 793 555 194, Kasia 782 717 771.