Chory Wigor prosi o wsparcie

Aktualności » Chory Wigor prosi o wsparcie

2015-06-16 22:14

List od Wigora...

Nazywam się Wigor. Od urodzenia mieszkałem w Ustroniu, na schodach dużego szpitala kardiologicznego. Niewygody mieszkania były rekompensowane swobodą i pięknymi widokami. Dobrzy ludzie karmili mnie czym mogli. Szyneczka kiełbaski, chleb z masełkiem. W listopadzie ubiegłego roku niestety zachorowałem, nie miałem apetytu, zaropiały mi oczy, kichałem, moje futerko było w strasznym stanie. Zostałem przekazany do Fundacji Lepszy Świat. Tu mnie wyleczono, wykastrowano, i miałem wrócić na stare śmieci. Wykonano jednak jeszcze badania kontrolne i okazało się, że mam bardzo chorą trzustkę. W tej sytuacji nie mogłem wrócić z powrotem, bo wymagam stałej kontroli weterynarza i specjalnej diety. Tymczasowo zamieszkałem w domu wolontariuszki. Nie mogę wychodzić, bo nie daję gwarancji, że nie będę łapał ptaszków czy tłustych myszek.

Moje utrzymanie jest drogie, więc może ktoś kto przeczyta ten tekst prześle grosik z dopiskiem "dla Wigora". Szukam też rodziny, który mnie przygarnie i zaopiekuje się mną pomimo mojej choroby.

Informacje na mój temat można otrzymać dzwoniąc do mojej tymczasowej opiekunki Ali,

pod nr 606 911 687.