Co słychać u naszych podopiecznych? Roni i Etna

Aktualności » Co słychać u naszych podopiecznych? Roni i Etna

2020-02-06 12:46

Roni i Etna należą do tej grupy psiaków, które udało nam się wyciągnąć ze schroniska i umieścić w hoteliku dla psów. Szukamy dla nich kochającego domu. Jeśli jesteś zainteresowany adopcją któregoś z nich, skontaktuj się z nami: Kasia, tel. 782 717 771; Zosia, tel. 508 063 271, Justyna, tel. 605 118 117

Roni to staruszek. Jest niestety coraz słabszy, a chodząc zdarza mu się potknąć czasem o przeszkody, bo nie widzi już tak dobrze. Na spacerze bez smyczy chodzi pomalutku przy nodze. Jedyna radość  to miska z jedzeniem. Roni to łakomczuszek, uwielbia jeść. Gdy obecna Opiekuna go głaszcze, psina szuka od razu w rękach smakołyków. Ma już starcze i nieskoordynowane ruchy. Węch i słuch też niestety coraz słabsze – co tu dużo mówić… ot, psi staruszek.

Z kolei Etna to szalona, pełna niespożytej energii sunia. Ciągle by chciała się bawić. Jest jednak grzeczna i posłuszna. Świetnie dogaduje się z innymi psami. Nie ma z nią najmniejszych problemów – potrafi ładnie spacerować. Ma swojego przyjaciela Bruna, z którym mieszka w boksie. Ta wspaniała sunia pomogła mu wyjść z depresji co tylko podkreśla jeszcze bardziej jej pozytywną aurę.