Dom tymczasowy pilnie poszukiwany, pomóż kotom!

Aktualności » Dom tymczasowy pilnie poszukiwany, pomóż kotom!

2015-06-22 15:27

DOM TYMCZASOWY PILNIE POSZUKIWANY!

Pod opiekę fundacji trafia coraz więcej bezdomnych kotów, a w okresie wiosenno-jesiennym także mnóstwo małych kociąt. Prowadzimy też coroczną akcję sterylizacji i kastracji  kotów dzikich wolno żyjących, które zanim zostaną wypuszczone po zabiegach, muszą pozostać pod naszą opieką przez 10 dni,. Musimy im zapewnić w tym czasie miejsca u naszych wolontariuszy. Koty oswojone pozostają pod naszą opieką do czasu znalezienia im nowych domów. Coraz częściej wydłuża się czas oczekiwania na miejsce, bywa, że musimy odmówić pomocy, ponieważ nasze zasoby lokalowe są ograniczone. Nasi wolontariusze mają w domach od kilku do kilkunastu kotów. Szukamy osób, które chciałyby pomóc bezdomnym kotom oswojonym poprzez stworzenie u siebie domu tymczasowego. Fundacja zapewni odpowiedni sprzęt w postaci kennel klatek wyposażonych w kuwety, miski i legowiska, gdzie kot może mieszkać, zapewniamy karmę, żwirek, opłacamy opiekę weterynaryjną. Osoby pomagające same decydują ile kotów są w stanie zabrać do siebie, może to być tylko jeden kot. Od osób prowadzących domy tymczasowe wymagamy jedynie serca dla podopiecznych, dobrej opieki, oraz ewentualnej pomocy w ocenie charakteru kota a także tego, do jakiego domu stałego powinien trafić.

Jeżeli kochasz koty, możesz im pomóc! Wystarczy trochę wolnego miejsca w domu, garażu, piwnicy, oraz trochę czasu. Bardzo prosimy o kontakt, przyjedziemy, porozmawiamy i może wspólnie uda się nam pomóc bezdomnym kotom!

tel. 782 717 771, e-mail: biuro@fundacjalepszyswiat.pl