Dwaj zgryźliwi tetrycy:-)

Aktualności » Dwaj zgryźliwi tetrycy:-)

2019-01-06 13:08

Pamiętacie Morisa i Mentosa, dwóch dziadków, którzy znaleźli swoje miejsce na ziemi? Ich dom to naprawdę raj, a opiekunowie mają olbrzymie serce i ogrom siły aby opiekować się nimi. Mentos choruje na nerki, i niestety nie trzyma moczu, a ostatnio troszkę i kału, przez co musi chodzić w domu cały czas w pampersach. Przestawiliśmy go na karmę weterynaryjną, po której wyniki są lepsze. Moris przeszedł serię zastrzyków z kwasem hialuronowym na stawy, było lepiej i nagle kilka dni temu przestał chodzić w ogóle, i przestał się załatwiać. Baliśmy się, że to już koniec. Lekarz stwierdził jednak, że to zapalenie stawów, antybiotyki w zastrzykach i leki przeciwzapalne pomogły, po dwóch dniach chłopak stanął na nogi. Nadal nie schodzi sam ze schodów więc jest wspomagany przy zejściu specjalną uprzężą, którą widać na zdjęciach ze spaceru. Jemu dajemy karmę wspomagającą stawy.

Chłopaki mają swoje nawyki i humory. Burczą na siebie i na innych, rządzą, mają ogromny apetyt, konkurują o zainteresowanie i co lepsze miejsce na kanapie. Ale są przy tym wszystkim wspaniali i wdzięczni za każdy kolejny dzień życia.