Dziadzio Roni dołącza do naszej ekipy:-)

Aktualności » Dziadzio Roni dołącza do naszej ekipy:-)

2019-01-18 23:36

Tak jak pisaliśmy bierzemy pod swoje skrzydła Roniego.  Roni to staruszek, który trafił do schroniska w 2012 roku. Teraz ma już około 10 lat. Jest psiakiem bardzo spragnionym towarzystwa człowieka, pobyt w schronisku przeżywa tak samo jak kilka lat temu. Dziadzio już trochę niedowidzi, możliwe, że niedosłyszy, ale na spacery bardzo chętnie wychodzi.

Mamy dla niego zarezerwowane miejsce w hoteliku, gdzie przebywa już nasza podopieczna Etna, i gdzie była Hawana. Zanim jednak tam pojedzie chcemy dokładnie go przebadać, abyśmy wiedzieli jakie ewentualne problemy mogą napotkać tymczasowych opiekunów. W jego wieku, mimo, że nie wykazuje objawów może być już mnóstwo dolegliwości. Wczoraj miał badania krwi, które wykazały, że Roni ma niedoczynność tarczycy i chorą trzustkę. Teraz czekamy jeszcze na wyniki badania kału. Jak będzie komplet Roni z wypisem i dalszymi wskazaniami pojedzie do swojego hoteliku, gdzie będzie czekał na dom.  I miejmy nadzieję jeszcze go znajdzie! Będziemy dawali znać co dalej u Roniego:-)