Fundacyjny mieszkaniec… wanny:-)

Aktualności » Fundacyjny mieszkaniec… wanny:-)

2014-10-23 18:59

lipiec 2014

Fundacyjny mieszkaniec… wanny:-) Żaklin, żółwica wodna czerwonolica znalzała dom:-)

W ostatnim czasie pod opiekę fundacji trafiają już nie tylko psy i koty. Były też świnki morskie, fretki, szczurek, papuga, żółw lądowy, a teraz przyszła kolej na żółwia wodnego. Został on bestialsko podrzucony mieszkańcowi Cieszyna do ogrodu, w reklamówce, skazany na uduszenie. Na szczęście został szybko znaleziony i poza ogromnym stresem nie stała mu się krzywda. Ponieważ nie byliśmy przygotowani na takiego egzotycznego lokatora, Żaklin tymczasowo zamieszkała w wannie. Jest bardzo zestresowana, i potrzebuje kilku dni spokoju.

Żaklin ma już swój dom, staw i kilku przyjaciół swojego gatunku do towarzystwa:-)