Hawana szuka domu pod choinkę!

Aktualności » Hawana szuka domu pod choinkę!

2017-12-05 15:54

Hawana i jej smutna historia!

Hawana trafiła do cieszyńskiego schroniska w październiku 2016 roku. Myśleliśmy, że jej się poszczęściło, bo już w drugiej połowie stycznia 2017 została adoptowana i pojechała do swojego nowego domu w Katowicach. Miało być cudownie i wspaniale, nowa rodzina, nowe życie, koniec tułaczki po schroniskach. Niestety po około dwóch tygodniach zaczęliśmy dostawać sygnały, że coś złego się dzieje, że suczka jest źle traktowana, z czasem otrzymywaliśmy kolejne bardzo niepokojące informacje a także dowody, w związku z czym przy pomocy policji udało nam się Hawanę pod koniec lutego odebrać, a umowa adopcyjna została rozwiązana. Hawana trafiła na kilka miesięcy do schroniska w Katowicach, a w październiku przenieśliśmy ją do hoteliku. Jest teraz pod naszą opieką i szukamy dla niej dobrego, odpowiedzialnego domu, gdzie nareszcie zazna szczęścia, i gdzie już nikt nigdy nie podniesie na nią ręki. Ma za sobą wiele przeżyć, wiele razy zmieniała miejsce pobytu, z różnymi ludźmi miała do czynienia, ale to nie zmieniło jej pogodnego dobrego usposobienia. Jest wspaniałą, wesołą, ufną i lgnącą do ludzi suczką. Uwielbia spacery, dużo ruchu, kocha bieganie. Utrzymuje czystość, może mieszkać zarówno w mieszkaniu jak i w domu z ogrodem, pod warunkiem, że będzie miała dużo kontaktu z człowiekiem i zapewnioną odpowiednią dawkę ruchu, której potrzebuje. To pies dla aktywnego opiekuna. Hawana kocha ludzi, uwielbia dzieci, nie przepada jednak za innymi sukami i nie darzy szczególną sympatią kotów, dlatego też raczej wskazany jest dom, gdzie będzie jedynym czworonożnym przyjacielem.

Hawana szuka swojej rodziny!!!

Suczka jest zdrowa, wysterylizowana, zaszczepiona. Ma około 4 lata. Obecnie przebywa w hoteliku na śląsku.

Zastrzegamy sobie prawo do wizyty przed i po-adopcyjnej oraz prawo do odebrania psa w przypadku złego traktowania.

Kontakt w sprawie adopcji: Fundacja „Lepszy Świat”, 782 717 771

Prosimy też o wsparcie finansowe dla Hawany. Jeśeli ktoś nie może dać jej domu, ale może ją wesprzeć finansowo będziemy wraz z Hawaną bardzo wdzięczni. Koszt utrzymania suczki w hoteliku to 350 złotych miesięcznie. Każda nawet najdrobniejsza wpłata się przyda.

W tytule przelewu prosimy podać "wsparcie dla Hawany".

DANE DO PRZEKAZANIA DAROWIZNY:

Fundacja dla Zwierząt i Środowiska „LEPSZY ŚWIAT”
Cieszyn, ul. Limanowskiego 8/3
ING Bank Śląski, 33 1050 1403 1000 0090 3005 3319