Joguś i Ptyś - nasi nowi podopieczni.

Aktualności » Joguś i Ptyś - nasi nowi podopieczni.

2019-12-19 11:48

Joguś (czarny) to psi senior. Nie radził sobie już w cieszyńskim schronisku, był słaby i schorowany dlatego podjęliśmy decyzję o wyciągnięciu go i umieszczeniu w domu tymczasowym, by dać mu na stare lata chociaż namiastkę domu… To bardzo wesoły i grzeczny staruszek, który umie zachować czystość. Nie potrafi jednak chodzić na smyczy. Jest półgłuchy i półślepy. Dużo je i zdecydowaną większość czasu śpi. To wesoły dziadziu z charakterkiem :), który na pewno nie będzie sprawiał kłopotów a odwdzięczy się dużą dawką psiej miłości. Kontakt: Zosia 508 063 271 /w przypadku braku odp., prosimy o SMS/ E-mail: zofiakrystyna@poczta.onet.pl.

Ptyś (biały) to młody, ok. 9 miesięczny psiak. Został zabrany w trakcie interwencji z kojca, z którego nie tylko nie był wypuszczany, ale i nie miał ocieplanej budy... W rezultacie, psiak trafił do nas bardzo przeziębiony – z zawansowaną anginą, chorymi oskrzelami i ogólnym zapaleniem dróg oddechowych… Umieściliśmy go w domu tymczasowym, a kilka dni później pojechał do przytulnego, domowego hoteliku. Ptysiu to bardzo inteligentny pies, szybko się uczy i mimo tego co go spotkało, jest bardzo radosnym i energicznym zwierzakiem. Kontakt z opiekunami jest dla niego bardzo ważny, bez problemu przychodzi na zawołanie, uwielbia też pieszczoty. Jest bardzo ciekawski – prawdopodobnie jest to spowodowane jego mocno ograniczoną perspektywą, która wcześniej ograniczała się do niewielkiego kojca… Potrzebuje na pewno czasu, aby się oswoić. Nie lubi kotów i innych psów. Kocha jednak ludzi i długie spacery. Kontakt: Zosia 508 063 271 /w przypadku braku odp., prosimy o SMS/ E-mail: zofiakrystyna@poczta.onet.pl.