Kolejne porzucone psiaki, dwie suczki i szczeniak

Aktualności » Kolejne porzucone psiaki, dwie suczki i szczeniak

2019-04-03 08:50

Dostaliśmy zgłoszenie, że z jednej z posesji na Dolnym Borze w Skoczowie kilka dni temu wyprowadzili się mieszkańcy, pozostawiając w ogrodzie psy. Jedna z suczek biegała wolno, dzięki czemu mogła wychodzić za dziurawe ogrodzenie, a okoliczni dobrzy ludzie ją dokarmiali. Niestety druga zapięta była do lichej budy solidnym łańcuchem, nie miała szans na dożywienie. Gdy przyjechaliśmy i przywieźliśmy karmę natychmiast się na nią rzuciła, była bardzo głodna, w wiadrze na szczęście była woda, pewnie deszczówka. Gdy karmiliśmy suczkę naszą uwagę zwróciło nagłe popiskiwanie, zajrzeliśmy do budy a tam wciśnięty w kącik siedział przerażony szczeniaczek. Tylko jeden, co stało się z resztą możemy się tylko domyślać… Jego cudowna mama pozwoliła nam zabrać malucha na ręce z pełnym zaufaniem. Suczka tymczasowo pojechała do schroniska, czekamy na miejsce dla niej w domu tymczasowym, a może w międzyczasie szybko znajdzie się dom który ją pokocha. Jest cudowna, ufna, wesoła, łagodna. Jest młoda, ale całe swoje dotychczasowe życie spędziła na łańcuchu, czas na lepsze życie. Maluszek trafił pod tymczasową opiekę naszej wolontariuszki, i szukamy dla niego domu. Niestety mniejszej suczki nie udało się złapać, jest nieufna i ucieka w miejsca gdzie nie da się dojść, ale będziemy jeszcze próbowali.