Król Maciuś i Pan Łapka

2014-10-23 17:50

styczeń 2014

Król Maciuś i Pan Łapka

Przedstawiamy parę dwóch uroczych przyjaciół, ktorzy jakiś czas temu trafili pod opiekę fundacji. To Król Maciuś i Pan Łapka. Maciuś trafił do nas ze Skoczowa w bardzo ciężkim stanie po wypadku. Niestety złamana miednica oraz obrażenie wewnętrzne są przyczyną kłopotów z załatwianiem się. Musi także być na diecie i karmie weterynaryjnej. Pan Łapka został przygnieciony kamieniem, który zmiażdżył mu  łapę, jedynym wyjściem dla niego była jej amputacja. Kocurki, mimo swego kalectwa, cieszą się każdym darowanym dniem, są wesołe i pełne życia! Król Maciuś i Pan Łapka pozostaną już w domu naszej wolontariuszki do końca swoich dni.