Marzec miesiącem sterylizacji, Wisła włączyła się do akcji!

Aktualności » Marzec miesiącem sterylizacji, Wisła włączyła się do akcji!

2016-02-27 15:22

Nie rozmnażaj, nie porzucaj, nie zabijaj!

Jak co roku, w miesiącu marcu, w całej Polsce rusza akcja sterylizacji zwierząt. Do tej pory w naszym powiecie nie było gmin, które byłyby zainteresowane wsparciem akcji. Od tego roku czas na zmiany. Jako pierwsza z gmin powiatu cieszyńskiego akcję wsparła Wisła, gdzie w przychodni weterynaryjnej Wickowskich, przy ulicy Wyzwolenia 18, telefon 796 009 798 w marcu na hasło "marcowa sterylizacja" można wysterylizować swojego psa lub kota ze znaczną zniżką.

Celem tej ogólnopolskiej akcji jest popularyzacja humanitarnej metody ograniczenia nadpopulacji zwierząt domowych, w szczególności psów i kotów. Akcja ma za zadanie:

• Umożliwić Właścicielom psów i kotów zapisanie swojego pupila na zabieg w niższej cenie.
  • Zwiększyć świadomość właścicieli zwierząt domowych (kotów i psów) na temat ich odpowiedzialności za swoje zwierzęta i ich potomstwo.
  • Pokazać globalne spojrzenie na nadmierne rozmnażanie się zwierząt domowych w świetle ich istniejącej nadpopulacji, bezdomności, przepełnionych schronisk, masowej i często tragicznej śmierci lub przypadków bestialskiego uśmiercania.
  • Zwiększyć liczbę wysterylizowanych zwierząt

Akcja jest kierowana do właścicieli zwierząt domowych, w szczególności psów i kotów. Jest to okazja, by poddać swojego pupila zabiegowi sterylizacji w obniżonej cenie. Wystarczy zapisać się na zabieg w przychodni weterynaryjnej, gdzie można otrzymac także kompleksową informację oraz fachowe wsparcie na temat opieki nad swoim pupilem.

Nie rozmnażaj, nie porzucaj, nie zabijaj! Sterylizacja i kastracja jest jedynym humanitarnym sposobem uniknęcia niechcianego potomstwa u Twojego czworonoga.

Akcję wspiera Fundacja "Lepszy Świat" oraz Miasto Wisła. Zachęcamy inne przychodnie weterynaryjne i gminy do przyłaczenia się do akcji, jest jeszcze czas!

Do akcji dołączyła w tym roku:

Przychodnia weterynaryjna Wickowskich w Wiśle, przy ulicy Wyzwolenia 18,  telefon 796 009 798, www.wislawet.pl

Zapraszamy!