Nasze nowe podopieczne – jamniczki Bajka i Ada

Aktualności » Nasze nowe podopieczne – jamniczki Bajka i Ada

2020-07-01 10:05

Trzy tygodnie temu pod naszą opiekę trafiły Bajka i Ada – mama i córka. Odebrane interwencyjnie z koszmarnych warunków, w jakich mieszkały z jeszcze jednym pieskiem – jamniczkiem i ich opiekunem. W schronisku czekały na dom od stycznia 2019 roku. Teraz w domowym hoteliku w okolicach Bielska czekają nadal na kogoś, kto je pokocha. Są zdrowe, wysterylizowane i chętne aby rozpocząć nowe życie. Mają już co prawda 10 i 8 lat, ale są bardzo wesołe i chętne do zabawy.

Ich obecna opiekunka z hoteliku, twierdzi, że są bardzo kochane i miłe, złaknione ludzkich pieszczot. Kiedy są razem bardzo się wzajemnie pobudzają i trochę trudno opanować je obie na spacerze na smyczy. W domu też cały czas w ruchu, wszędzie ich pełno. Skaczą po kanapach, fotelach, stole.
Starsza, Bajka, jest spokojniejsza, stonowana. Uwielbia głaskanie, przytulanie. Gdy jest sama w domu, wycisza się. Z młodszą razem są niesamowicie żywiołowe.
Jej córeczka Ada jest bardzo proludzka, ale różnie reaguje na psy. Nie z agresją, ale bardzo intensywnie je obszczekuje. Ogólnie jest bardzo głośna.
Dziewczynom się im wpadki czystościowe, zwłaszcza po nocy.
Obie bardzo lubią dzieci. Koty je bardzo interesują, jamniczki próbują je troszkę zaczepiać, ale jeśli koty są nauczone obcowania z psami i nie uciekają, to sunie tracą zainteresowanie.

Kontakt w sprawie adopcji:
Kasia: 782 71 77 71
Iwona: 793 55 51 94