Nasze Radysiaki: Bono

Aktualności » Nasze Radysiaki: Bono

2020-11-17 15:40

Bono to pies, który został odebrany ze schroniska w Radysach i znalazł się pod opieką Fundacji „Lepszy Świat”. Obecnie przebywa w hoteliku dla zwierząt „Tymczasik”, koło Częstochowy, gdzie pod czujnym okiem opiekuna jest przyspasabiany. Jest to pies średniej wielkości, w kłębie liczy około 35 cm; czarny, podpalany mieszaniec,. Bono bardzo zaprzyjaźnił się z Brembo, drugim pieskiem, z którym został odebrany ze schroniska w Radysach. Nastąpiła duża poprawa w kontaktach z człowiekiem. Pies nie reaguje już bardzo źle na widok człowieka, pomału uczy się również chodzić na smyczy. Cieszy się gdy zanosi mu się posiłek i zjada już w obecności opiekuna. W kojcu czuje się pewniej niż na wybiegu i reaguje pozytywnie na inne psy. Dotychczas został odrobaczony, obecnie oczekuje na szczepienia. Aktualnie przyjmuje lek o nazwie „bioxetin”, który został zalecony przez behawiorystę, przebywa także na diecie „barf”. Pies posiada chip. Przez swojego opiekuna w hoteliku został określny jako pies bardzo wylękniony, wymagający dużo cierpliwości i miłości, nieufny w stosunku do człowieka, rekomendowany do pracy z behawiorystą. Ponieważ jest to pies wymagający pracy pod okiem specjalisty, Fundacja zastrzega konieczność wizyty przed i po adopcyjnej.

Kontakt w sprawie adopcji: Kasia, tel. 782 717 771.