Nasze Radysiaki: Fiona

Aktualności » Nasze Radysiaki: Fiona

2020-08-29 15:17

Fiona – to nasza „trikolorka” odebrana ze schroniska w Radysach, która wraz z pozostałymi dziesięcioma pieskami znalazła się pod opieką Fundacji Lepszy Świat. Fiona wielkościowo sięga ponad kolano, jest mieszańcem o pięknym trójkolorowym: biało-czarno-rudym umaszczeniu. Na ten moment Fiona nie potrafi chodzić na smyczy i nie zna podstawowych komend. Podobnie jak pozostałe pieski odebrane z Radys wymaga przysposobienia i socjalizacji. Pomimo tego, że jest w niej wiele strachu, chce być blisko człowieka, pozwala się głaskać. Tkwi w niej duży potencjał! Czeka na swojego człowieka, który poświęci jej swój czas i pokaże świat od lepszej strony. Obecnie przebywa w boksie z drugą suczką, z którą dobrze się dogaduje. Stosunek do innych zwierząt domowych pozostaje nieznany. Stosunek do dzieci – również nieznany. Fiona obecnie oczekuje na szczepienia oraz sterylizację, posiada czip. Opiekunka Fiony określiła jej temperament jako „umiarkowanie żywiołowy”. Pies przebywa obecnie w hoteliku dla zwierząt, w Jasieniu, w woj. opolskim. Ponieważ jest to pies wymagający pracy, Fundacja zastrzega konieczność wizyty przed i po adopcyjnej.

Kontakt w sprawie adopcji: Kasia, tel. 782 717 771.