Peron, nowe wieści z hoteliku

Aktualności » Peron, nowe wieści z hoteliku

2015-03-22 15:27

Nasz podopieczny Peron w lutym został przeniesiony do nowego hoteliku. Zamieszkał w kojcu znajdującym się w budynku. Nowa opiekunka tymczasowa Perona napisała "Peron jest bardzo przyjaźnie nastawiony do otoczenia, radośnie nas wita. Wstępnie nadal wyprowadzamy go na szelkach i lince 10 m (dużo czasu straciliśmy przez kwarantanne do 11.03). Odnoszę wrażenie, że mniej ciągnie na smyczy. Myślę, że czas najwyższy próbować puścić go swobodnie. Peron uwielbia kontakt z człowiekiem, nie ma w nim strachu, niepewności. Myślę, że idealny byłby dom z ogrodem, gdzie psiak mógłby pobiegać". Pod koniec marca Peron zostanie wykastrowany.

Wieści z hoteliku z dnia 22.05.2015:  "Chyba nadszedł czas kiedy z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że Peron jest gotowy do adopcji:-) Trochę się w jego życiu i zachowaniu ostatnio zmieniło. Chłopak cierpliwie się uczył i nadal to robi. Peron na ten moment biega luzem po wybiegu, na razie z Misiem. Nauczył się wracać na zawołanie, chodzić przy nodze bez smyczy, siadać, podawać łapę na komendę. Peron pozytywnie reaguje na dzieci i inne psy".