Pomoc od Tomka Wawrzyczka, karma za medale i puchary, dziękujemy!

Aktualności » Pomoc od Tomka Wawrzyczka, karma za medale i puchary, dziękujemy!

2017-01-04 16:18

Nasz cieszyński medalista w wyciskaniu sztangi leżąc Tomek Wawrzyczek przeznaczył na licytację trofea, która kolekcjonował przez około 2 lata. Były to medale i puchary zdobyte na zawodach. Za zebrane pieniądze - 795 złotych zakupił karmę dla podopiecznych fundacji.

Tomku serdecznie Ci dziękujemy za piękny gest, serce i pomoc!

O Tomku: "Nazywam sie Tomasz Wawrzyczek i mieszkam w Cieszynie. Przygodę z siłownią zacząłem w wieku 15 lat, ponieważ postanowiłem coś ze sobą zrobić, by w końcu nie czuć się gorszy od rówieśników. Na początku były to zwyczajne, rekreacyjne treningi, które z czasem owocowały coraz większymi ciężarami. W 2014 roku za namową kolegi i obecnego trenera Grzegorza Wałgi wystartowałem w pierwszych w życiu zawodach Wyciskania Sztangi Leżąc. Były to Mistrzostwa Śląska w Chorzowie, gdzie w kategorii juniorów do 18 lat zdobyłem 9 miejsce z wynikiem 130kg. Byłem trochę załamany, ale postanowiłem pracować nad wynikami jeszcze bardziej. Nie poddałem się, dlatego dzisiaj mając 20 lat, na swoim koncie zanotowałem wiele osiągnięć. Bardzo kocham zwierzęta i staram się im pomagać jak tylko mogę czy to przez drobne wpłaty na konto różnych fundacji, czy to przez zwykły zakup karmy do schroniska. Postanowiłem zrobić kolejny krok i zorganizować aukcję charytatywną, z której całą kwotę przeznaczyłem na rzecz Fundacji "Lepszy Świat" z Cieszyna, dlatego wystawiłem na licytację moje trofea, która kolekcjonowałem przez około 2 lata. Były to medale i puchary zdobyte na zawodach w Wyciskaniu Sztangi Leżąc, a wśród nich:

-Złoty medal Mistrzostw Świata federacji WPA

-Srebrny medal z Pucharu Świata federacji WPC

-Złoty medal Mistrzostw Europy federacji WPA

-2 złote medale Mistrzostw Polski federacji WUAP + 2 puchary

-Srebrny medal Grand Prix Polski federacji WUAP + puchar

-Złoty medal Grand Prix Polski federacji WPA

-Złoty medal Pucharu Polski federacji WPA

-Złoty medal Międzynarodowego Pucharu Svidnika (Słowacja) federacji WPC + pamiątkowa deseczka

-2 brązowe medale Międzynarodowej Ligi Wyciskania Leżąc + pamiątkowa sztanga Eleiko w drewnianym pudełku"