Pomóż zwierzętom na fermie, podpisz petycję!

Aktualności » Pomóż zwierzętom na fermie, podpisz petycję!

2014-10-22 16:06

Pomóż zwierzętom na fermie w Karskach, podpisz petycję!

Screenshot_3

Dwa lata temu Stowarzyszenie Otwarte Klatki pokazało materiały z fermy lisów w Karskach. Warunki, jakie tam panowały były tragiczne, a zwierzęta chore i cierpiące. Jeden z chorych lisów, który został stamtąd zabrany z powodu choroby i okropnego cierpienia musiał zostać natychmiast uśpiony. Właściciel fermy dostał zaledwie 500 zł kary.

Teraz, 2 lata później, historia się powtarza. Na stronie stowarzyszenia można zobaczyć film, który pokazuje warunki na tej fermie:

Od 2012 roku Otwarte Klatki pokazują warunki panujące na fermach futrzarskich w Polsce. Wniosek jest jeden - wszystkie wyglądają ta samo, na wszystkich zwierzęta cierpią i chorują, a na koniec są zabijane, żeby stać się częścią ubrania.

Fundacja „Lepszy Świat” wspiera akcje Stowarzyszenia, dołączyliśmy do „Antyfutra”, dołączamy się też do tej, i każdej kolejnej akcji, która może poprawić los tych biednych, zaniedbanych, chorych i uśmiercanych dla futer zwierząt.

Podpisz naszą petycję

Screenshot_5 Screenshot_4