Poszukujemy osoby na stanowisko koordynatora wolontariatu 1/2 etatu

Aktualności » Poszukujemy osoby na stanowisko koordynatora wolontariatu 1/2 etatu

2019-10-17 12:56
W związku z realizacją projektu Programu Rozwoju Organizacji Obywatelskich Priorytet 1a: Wsparcie działań misyjnych i rozwoju instytucjonalnego poszukujemy osoby na stanowisko koordynatora wolontariatu /½  etatu/

Działalność naszej organizacji to pomoc i opieka nad zwierzętami bezdomnymi, w tym prowadzenie przytuliska dla kotów i domów tymczasowych dla psów, interwencje, adopcje, promocja wolontariatu i edukacja humanitarna, a także ekologia i ochrona środowiska.

Szukamy osoby dynamicznej, aktywnej, o zdolnościach organizacyjnych oraz bardzo rozwiniętych umiejętnościach interpersonalnych, z własną inwencją, chętnej do poszerzania swojej wiedzy i podejmowania nowych wyzwań, której bliska jest pomoc zwierzętom i ekologia.

Miejsce pracy: Cieszyn

Zadania: koordynacja pracy wolontariatu w tym inicjowanie i podtrzymanie pozytywnych relacji z wolontariuszami, zapewnienie właściwego przepływu informacji pomiędzy wolontariatem a kadrą fundacji, organizacja spotkań wewnętrznych oraz współorganizacja wydarzeń fundacji, współpraca z zarządem fundacji, utrzymywanie kontaktów ze szkołami i innymi placówkami oświatowymi w celu organizacji zajęć edukacji humanitarnej oraz tworzenia kół wolontariatu, zapewnienie integracji w zespole, prowadzenie warsztatów dla wolontariuszy.

Wymagania:

- Wysokie umiejętności interpersonalne,

- Zdolności nawiązywania i utrzymywania relacji z ludźmi,

- Umiejętności prowadzenia rozmów i negocjacji,

- Samodzielność w planowaniu i realizowaniu zadań,

- Znajomość języka angielskiego w stopniu minimum dobrym

- Doświadczenie w pracy z ludźmi

- Znajomość specyfiki wolontariatu, doświadczenie w pracy w wolontariacie

- Umiejętność obsługi komputera oraz urządzeń biurowych, w tym dobra znajomość pakietu MS Office (Excel oraz Word),

Mile widziane doświadczenie w zakresie koordynowania projektami.

Oferujemy:

- Zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę na ½ etatu,

- Elastyczny czas pracy,

- Interesującą pracę w dynamicznie rozwijającej się fundacji,

- Możliwość stałego podnoszenia kwalifikacji zawodowych, dostęp do szkoleń,

- Przyjazną atmosferę pracy i koleżeńskie relacje w zespole,

- Niezbędne narzędzia pracy, dopasowane do potrzeb i specyfiki stanowiska.

Jeśli jest Ci bliska nasza misja oraz posiadasz kompetencje potrzebne na tym stanowisku, a także masz w sobie determinację do pomagania zwierzętom zapraszamy Cię do złożenia aplikacji online do 31 października 2019 na adres: biuro@fundacjalepszyswiat.pl. Prosimy o dołączenie klauzuli: "Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Fundację dla Zwierzą t i Środowiska „Lepszy Świat” w celu prowadzenia rekrutacji na aplikowane przeze mnie stanowisko."

Umowa o prace zostanie podpisana z wybraną osoba od dnia 4 listopada 2019 roku.