Premiera filmu "Bezdomność"

Aktualności » Premiera filmu "Bezdomność"

2020-07-07 14:25

Tydzień temu obchodziliśmy Dzień Psa - święto, które skłania do refleksji nad losem porzuconych podczas sezonu urlopowego zwierząt. Dziś chcemy Wam zaprezentować pierwszy z filmów edukacyjnych stworzonych we współpracy naszej Fundacji z cieszyńskim studiem projektowo-ilustratorskim Dinksy (https://www.dinksy.com.pl/).

Animacja ta porusza bardzo aktualny w czasie wakacji temat bezdomności wśród zwierząt. Jest ona pierwszym z elementów naszej nowej kampanii edukacyjnej. Kolejne filmy będziemy pokazywać Wam regularnie, dlatego śledźcie pilnie naszą stronę.

Pracujemy też nad programem i scenariuszami zajęć edukacyjnych dla dzieci i młodzieży. Jeśli jesteście zainteresowani warsztatami lub zajęciami o tematyce prozwierzęcej, od września zachęcamy do kontaktu z biurem Fundacji, lub pod adresem: edukacja@fundacjalepszyswiat.pl

Tymczasem zapraszamy na premierę filmu "Bezdomność" i zachęcamy do udostępniania!

">

Nie pozostawajmy obojętni na los bezdomnych psów i kotów! Przede wszystkim nie kupujmy, a adoptujmy!!! Stwórzmy zwierzętom Lepszy Świat!