Projekt „Zoja na wakacjach” – Nie wyrzucaj, zabierz ze sobą!

Aktualności » Projekt „Zoja na wakacjach” – Nie wyrzucaj, zabierz ze sobą!

2015-07-16 17:45

Projekt „Zoja na wakacjach” – Nie wyrzucaj, zabierz ze sobą!

Na imię mam Zoja, mam 2,5 roku, jestem mieszanką border collie i husky, jestem wdzięcznym, szczęśliwym, adoptowanym psiakiem.

Tego lata wyruszam na wyprawę mojego życia, idę w góry, 500 km Głównym Szlakiem Beskidzkim. Idę nie tylko dlatego, że kocham góry, idę dla psów, które straciły dom, zostały porzucone, bo ich rodziny pojechały na wakacje, bez nich… Ja mam szczęście, bo mam kochającą rodzinę, która zapewnia mi sporą dawkę ruchu i traktuje jak członka rodziny. Zawsze wszędzie razem jeździmy, wędrujemy, biegamy, bawimy się... Dlatego teraz też idziemy razem, zabieram ze sobą Hankę i Marka, moich dwunożnych kompanów, razem tworzymy nierozłączne trio.

Chcę udowodnić wszystkim właścicielom psów, że my, psy, nie stanowimy przeszkody w podróżach, wyjazdach w góry, nad jezioro... Z nami też można ciekawie spędzić urlop, dobrze się bawić, i dzięki temu na pewno więź z czworonożnym członkiem rodziny się pogłębi.

Nie wyrzucaj, zabierz ze sobą swojego psiaka!

Zamierzamy przejść Główny Szlak Beskidzki, który rozpoczyna się na Równicy w Ustroniu, Beskidzie Śląskim, a kończy w Bieszczadach, we wsi Wołoste. W trasie spędzimy 3 tygodnie pełne przygód i wyzwań. Pokonamy własne słabości, przemierzymy ukochane góry, będziemy się świetnie bawić, ale najważniejsze, że spędzimy wakacje razem. No bo przecież rodziny się nie zostawia, rodzina powinna trzymać się razem! :)

Będę informowała na bieżąco, co się u nas dzieje. Projekt wspiera Fundacja „Lepszy Świat”, która ma pod opieką wiele potrzebujących, porzuconych przez ludzi czworonogów. Na stronie fundacji i na fb będzie można śledzić na bieżąco naszą przygodę. Trzymajcie kciuki i bądźcie z nami!

Zoja