Psia elegancja także dla schroniskowych podopiecznych!

Aktualności » Psia elegancja także dla schroniskowych podopiecznych!

2014-10-23 18:38

czerwiec 2014

Psia elegancja także dla schroniskowych podopiecznych!

Psiaki z cieszyńskiego schroniska, tak jak ich koledzy mający domy, chcą być piękne, obcięte, wyczesane i czyste. Dzięki pomocy i ogromnej ofiarności dwóch salonów fryzjerskich – ze Skoczowa i z Cieszyna tym najbardziej zaniedbanym, głównie długowłosym psiakom udaje się pomóc. Kilka razy w miesiącu wytypowane do kąpieli, obcięcie i wyczesania czworonogi są przywożone przez schronisko do pomagających nam salonów, a po kilku godzinach wychodzą z nich całkiem odmienione. Dzięki pięknemu wyglądowi zwiększa się ich szansa na adopcję, a one czują się lepiej, zwłaszcza teraz, gdy nadeszły upały, a długa sierść dodatkowo grzeje i męczy.

Ofiarnym salonom fryzjerskim i paniom w nich pracującym serdecznie dziękujemy!:-)