Rynek w Cieszynie, 18 marca, happening "Zdrowy pies - zdrowy człowiek"

Aktualności » Rynek w Cieszynie, 18 marca, happening "Zdrowy pies - zdrowy człowiek"

2016-02-27 17:50

Liceum Ogólnokształcące Towarzystwa Ewangelickiego w Cieszynie wraz z Fundacją "Lepszy Świat" zapraszają wszystkich miłośników czworonogów na happening pod hasłem

"Zdrowy pies - zdrowy człowiek".

W programie:

- promocja adopcji zwierząt

- bezpłatne porady weterynarza

- pokaz tresury psów

- porady pracownika salonu pielęgnacji psów

- rozstrzygnięcie konkursu na plakat "Mój pies i ja"

- rozstrzygnięcie konkursu na plakat "Adoptuj psa"

Ponadto w trakcie imprezy będzie można spotkać się i porozmawiać z wolontariuszami fundacji na temat adopcji psów ze schroniska w Cieszynie, adopcji psów i kotów z domów tymczasowych, prowadzenia domów tymczasowych, marcowej akcji sterylizacji i kastracji zwierząt, wolontariatu w fundacji i innych ważnych dla miłosników czworonogów  tematów. Towarzyszyć nam będzie część naszych podopiecznych z domów tymczasowych.

Serdecznie zapraszamy wraz ze swoimi czworonogami!

Rynek w Cieszynie, 18 marca 2016 roku w godzinach od 12.00 do 14.00

Organizator akcji: Liceum Ogólnokształcące Towarzystwa Ewangelickiego w Cieszynie

Partnerzy: Cieszyński Ośrodek Kultury , Fundacja "Lepszy Świat" , Husse , Behawioralne szkolenie psów KYNO