Sonia szuka aktywnego domu!

Aktualności » Sonia szuka aktywnego domu!

2020-11-12 16:09

imię: Sonia

płeć: suczka

rok urodzenia: grudzień 2018

rasa: mieszana

sierść: krótka

umaszczenie: czarno białe podpalane, w typie husky

wielkość: do kolana

sterylizacja/kastracja: tak

szczepienia: oczekuje

stan zdrowia: zdrowa

krótka historia: Wzięta ze schroniska jako szczeniak, od początku wykazywała skłonności do ucieczek.Mieszkała w Wiśle, w domu z ogrodem przy szlaku, razem z Panią Anią i jej córką oraz kotem i stadkiem kur i kóz. Po półtorej roku od jej zniknięcia okazało się, że Sonia przeniosła się do Warszawy! Światowa psina. Jednak po tym czasie jej warszawscy opiekunowie stwierdzili, że nie mają warunków do trzymania Soni, bo niszczy tuje na działce, gdyż nie są jej w stanie zapewnić wystarczającej ilości ruchu. W Wiśle jest już drugi pies, ale akceptują się, podobnie jak kot, kury i kozy. Jednak Sonia wciąż wykazuje chęć ucieczki, podkopuje ogrodzenia, pokonuje płoty. Gdy zostaje sama w domu i się nudzi, rozładowuje nadmiar energii niszcząc i demolując mieszkanie. Pani Ania zwróciła się do nas o pomoc w zanlezieniu domu dopasowanego do potrzeb Soni.

opis charakteru: Sonia jest około 2-letnią suczką do kolana, o energicznym i łagodnym usposobieniu. Suczka jest czysta, zadbana, i otwarta na człowieka. Akceptuje inne psy, koty, drób i inne zwierzęta gospodarskie. Jest wysterylizowana, nauczona czystości, sypia w domu, w ludzkim łóżku. Sonia jest cudownym, pełnym energii i łagodnym psem, jednak jej opiekunka - sędziwa wiekiem Pani Ania - jest świadoma, że psina zasługuje na dom który poświęci jej więcej uwagi i zapewni sporą dawkę ruchu. Soni nie wystarczy bieganie po ogrodzie, oj nie! Pani Ania jest taką prawdziwą Babcią, urodzona w międzywojniu, kobieta pełna ciepła. Ma też wiele innych superlatyw, jednak choć ma sporo czasu to już kondycja nie puszcza, aby biegać z psem typu mieszaniec w stronę husky z ADHD. Tak więc, szukamy dla Soni ludzi aktywnych, lubiących długie piesze wędrówki, bieganie, lub inne formy aktywności, tak aby suczka mogła dać upust rozsadzającej ją energii. Codzienne, długie spacery obowiązkowe! Ze względu na specjalne potrzeby suczki, obowiązuje wizyta przedadopcyjna oraz podpisanie umowy.

idealny dom: aktywny, dom z ogrodem lub mieszkanie

dzieci: stosunek nieznany

koty: tak

psy: tak