Startujemy z Projektem PROO!

Aktualności » Startujemy z Projektem PROO!

2019-10-09 10:46

Drodzy Przyjaciele i sympatycy naszej fundacji!

Chcemy podzielić się z Wami bardzo dobrymi wiadomościami. Kilka miesięcy temu złożyliśmy wniosek w ramach Programu Rozwoju Organizacji Obywatelskich na lata 2018-2030 Priorytet 1a. Wsparcie działań misyjnych i rozwoju instytucjonalnego, edycja 2019.  Nasz wniosek został pozytywnie oceniony i zakwalifikowany do realizacji przez kolejne dwa lata.

Co to oznacza? Dużo pracy, sporo zmian i wiele nowych możliwości! Już niedługo uruchomimy biuro, zatrudnimy pracowników, kupimy potrzebny sprzęt i wyposażenie, a nasza kadra i wolontariusze będą się uczyć i poszerzać kompetencję dzięki szkoleniom. Stworzymy też profesjonalną interwencyjną platformę internetową, gdzie do współpracy zaprosimy inne organizacje prozwierzęce. Wzmocnimy i rozbudujemy naszą organizację, a to oznacza, że będziemy mogli pomóc jeszcze większej liczbie zwierząt i działać w miejscowościach, do których teraz nie jesteśmy w stanie docierać.

Wszystkie te zmiany są możliwe dzięki Programowi Rozwoju Organizacji Obywatelskich (PROO) – to pierwsza w historii tego typu forma bezpośredniego wsparcia rozwoju polskich organizacji obywatelskich. Ma on na celu „wspieranie działań statutowych organizacji sektora pozarządowego, wspieranie rozwoju instytucjonalnego organizacji, w tym budowanie stabilnych podstaw ich dalszego funkcjonowania, tworzenie perspektywicznych planów działania i finansowania, podnoszenie standardów pracy i zarządzania organizacją oraz wspieranie rozwoju porozumień organizacji, platform współpracy, reprezentacji środowisk organizacji sektora pozarządowego”.

Startujemy z Projektem PROO, trzymajcie kciuki! Będziemy Was informować o kolejnych krokach.