Stop Vivisection!

Aktualności » Stop Vivisection!

2014-10-23 20:29

Stop eksperymentom na zwierzętach!

STOP VIVISECTION

Inicjatywa „Stop vivisection” daje obywatelom Europy możliwość powiedzenia NIE eksperymentom na zwierzętach. Możemy wymóc na Unii Europejskiej by wzięła pod uwagę zmianę podejścia do nauki, tak, by dbając o ludzi nie łamać praw zwierząt.

Wiwisekcja jest karygodna z punktu widzenia etyki, jako ekstremalny przykład antropocentrycznego i dominacyjnego zachowania ludzi (zakładającego wyższość człowieka nad innymi gatunkami). Jest rażąco szkodliwa, krzywdząca i sprzeczna z podstawowymi prawami innych, czujących istot. Wiwisekcja jest zbrodnią, bez względu na to, jakich argumentów używa się, by ją usprawiedliwić. Czy jako działanie dla „dobra ludzkości” czy, co niestety często jest powodem, dla zysku.

Podpisz petycję chroniącą zwierzęta wykorzystywane do eksperymentów: