Sztuka w hołdzie samotnym, zapomnianym zwierzętom.

Aktualności » Sztuka w hołdzie samotnym, zapomnianym zwierzętom.

2016-05-09 23:05

Sztuka w hołdzie samotnym, zapomnianym zwierzętom.

Nie wszyscy wiedzą, że na terenie Cieszyna znajduje się schronisko dla zwierząt „Azyl”. Czeka tam na adopcję około 300 psów. Dzieci i młodzież Zespołu Katolickich Placówek Oświatowych wykonują portrety zwierząt przyczyniając się do propagowania idei adopcji i poszerzania świadomości społecznej związanej z losem zwierząt przebywających w schroniskach. Zachęcamy Państwa do obejrzenia wystawy prac wraz z dołączonymi zdjęciami, opisami i numerem ewidencyjnym zwierząt, która odbędzie się w Domu Narodowym 2-23 czerwca. Wernisaż 02.06.16 godz. 10.00.

Po wystawie odbędzie się internetowa aukcja prac, które można będzie  podziwiać na stronie fundacji „Lepszy Świat”.

ZAPRASZAMY!

DOM NARODOWY - 2 - 23 czerwca 2016