Robiąc zakupy wesprzyj czworonogi za darmo!

Tesco, głosowanie trwa nadal, prosimy o Wasze głosy!!!

Aktualności » Tesco, głosowanie trwa nadal, prosimy o Wasze głosy!!!

2018-05-15 21:46

Kochani nadal prosimy o wsparcie w głosowaniu na nasz projekt!

Wybudujmy wolierę dla kotów w Kocim Zakątku!

Dzięki Waszym głosom będziemy mogli wybudować zewnętrzną wolierę dla bezdomnych kotów z naszego kociego zakątka. Taki zewnętrzny wybieg na świeże powietrze, zieleń, trawę. Kawałek świata zewnętrznego to coś, co sprawi, że nasi podopieczni będą jeszcze bardziej szczęśliwi! To dla nich prosimy o Wasze głosy!

Minął pierwszy tydzień głosowania. W tym czasie incognito monitorowaliśmy sklepy w Ustroniu i Skoczowie, aby zobaczyć jak to wygląda w praktyce. W Ustroniu pracownicy przy kasach i kasach samoobsługowych są wspaniali, każdemu kto płaci rachunek dokładają żeton z prośbą o głosowanie na cel społeczny. Urna do głosowania stoi w widocznym miejscu przy wyjściu. Każdy wychodzący z zakupami może zdecydować, przeczytać jaki projekt chce poprzeć i zagłosować na niego. W Skoczowie niestety już tak w dobrze nie jest. Ani razu pracownik przy kasie nie dał nam żetonu po zapłaceniu rachunku, dopiero, gdy się upomnieliśmy dostaliśmy żeton. Stojąc w kolejce zauważyliśmy, że także osoby przed nami nie dostają żetonów, podobnie te bezpośrednio za nami. Te nierozdane żetony zostają u pracowników. Urna stoi w takim miejscu, że poza ostatnią kasą na samym końcu trudno ją w ogóle dostrzec. Szkoda, bo przecież organizacje zgłaszające projekty walczą o słuszne cele, o to aby coś zmienić na lepsze, aby komuś pomóc.

Prosimy jeszcze raz o Wasze głosy, jeżeli przy kasie nie dostaniecie żetonu upomnijcie się o niego, bo to Wasze wydane w Tesco pieniądze i Wasze decyzje. Tesco robi fajną pożyteczną inicjatywę, szkoda byłoby zmarnować taką szansę.