Trzy psiaki, tak żyły do dzisiaj… teraz szukamy im domów tymczasowych

Aktualności » Trzy psiaki, tak żyły do dzisiaj… teraz szukamy im domów tymczasowych

2019-01-31 10:12

Trzy małe, starsze jamnikowate psiaki odebraliśmy dzisiaj z warunków, których w żaden sposób nazwać nie można. Ludzie i ich psy mieszkały tam, gdzie nikt mieszkać nie powinien. Brak ogrzewania, grzyb, brud, walący się sufit, brak łazienki, podłoga zawalona śmieciami, cieknąca po suficie i ścianach woda. To co zobaczyliśmy przeraziło nas, dawno czegoś takiego nie widzieliśmy. Ale to, co nas  zdziwiło, to jedyna w miarę czysta rzecz w tym miejscu - garnek w wodą dla psów. Psiaki to trzy jamnikowate kundelki, około dziesięcioletnie, wystraszone wizytą obcych, chowały się w śmieciach. Nie agresywne, ale z przerażenia gryzące. Dwie suczki i piesek na razie trafiły do schroniska, ale chcielibyśmy znaleźć im jak najszybciej domy tymczasowe, do momentu uregulowania ich sytuacji prawnej. Gdy tylko się uspokoją i zaczną ufać innym ludziom zostaną przebadane i zaszczepione. To sytuacja, gdy trzeba pomóc i psom i ludziom, bo Ci ludzie z tymi psami na pewno byli związani, ale teraz podobnie jak ich psy sami potrzebują pomocy, i nie są w stanie się zwierzakami zajmować.

Jeżeli znajdą się osoby chętne do przygarnięcia psiaków prosimy o kontakt, idealnie byłoby, gdyby chociaż suczki trafiły w to samo miejsce, psy są ze sobą bardzo związane. W razie czego dzwońcie na nasz numer 782 717 771.