Tułaczka Diany...

Aktualności » Tułaczka Diany...

2019-09-04 12:41

Tułaczka Diany

Diana ma w życiu ogromnego pecha. Kiedyś miała właściciela, wioskowego pijaczka, nie była tam dobrze traktowana, uciekła przez nieszczelne ogrodzenie i została potrącona przez samochód. Tak trafiła do cieszyńskiego schroniska, a później pod opiekę fundacji. Przez kilkanaście miesięcy przebywała w domu tymczasowym, skąd poszła do adopcji. Niestety osoba sprawdzająca adopcyjny dom nie uwzględniła, że Diana po wypadku ma problem ze schodami, a mieszkanie było na czwartym piętrze. Dodatkowo osoba, która ją adoptowała nie potrafiła odpowiednio opiekować się suczką i zapewnić jej potrzebnych warunków. Po roku po raz drugi zabraliśmy Dianę pod naszą opiekę, i znowu, po raz kolejny szuka swojego miejsca i dobrego domu. Suczka ma około 6-7 lat, problem ze stawami lub kręgosłupem, będziemy ją szczegółowo diagnozowali. Jest spokojna, ostrożna, lubi być głaskana, na spacerach trzyma się opiekuna, nie sprawia problemów, chodzi na smyczy, utrzymuje czystość. Inne psy nie stanowią dla niej problemu, jest otwarta na nowe znajomości, nie wykazuje żadnej agresji. Dobrze dogaduje się z dziećmi. Szukamy dla niej domu z ogrodem (ale aby mieszkała w domu) z małą ilością schodów lub mieszkania na parterze. Obecnie przebywa w domowym hoteliku w Bielsku-Białej. Jeśli ktoś zakocha się w Dianie prosimy o kontakt, już dosyć tej jej tułaczki po świecie, Fundacja „Lepszy Świat”, Kasia, tel. 782 717 771 , Iwona, tel. 793 555 194