Weteran Zibi

Aktualności » Weteran Zibi

2014-12-03 18:51

Weteran Zibi

Jest jednym z najstarszych mieszkańców schroniska, gdy do niego trafił był czerwiec 2010 roku, już wówczas został oceniony na około 10 lat. Staruszek niczym się nie wyróżniał, spokojny, zwykły kundelek, nie walczący o uwagę człowieka. Piesek jakich wiele. Jego towarzysze szli do adopcji, znajdowali nowe domy, a jego nikt nie chciał. Raz jedyny, w 2013 roku, o mały włos szczęście mogło się do niego uśmiechnąć, był bardzo podobny do zaginionego przed laty pieska, już myśleliśmy, że odnalazł swoją starą rodzinę, niestety, był tylko podobny… W ostatnim czasie młode psy zaczęły atakować Zibiego, wyczuwają staruszka, czują, że mają przewagę, są silniejsze. Zibi zmienił kojec, ale nie zmieni to losu starego, niechcianego psa. Na stronie schroniska jest na samej górze, to zdjęcia sprzed lat. Dzisiaj będąc w schronisku zrobiliśmy mu nowe.

Gdy tylko udało mu się wyjść z kojca zapierał się, aby nie wracać, wszedł do biura, był wszystkiego ciekawy, nie chciał wyjść, stał i chłonął nowe miejsce. Nareszcie dostał odrobinę nadziei, że coś się w jego życiu zmieni…

Zibi nie potrzebuje wiele, nie jest wymagający, kawałek ogródka, ciepła buda, pełna miska i zainteresowanie człowieka sprawią, że będzie najszczęśliwszym psem na świecie. Zasłużył przecież na spokojną, godną i dobrą starość.  Jest spokojny, ufny, dużo odpoczywa, jedynie koty niespecjalnie darzy sympatią, i potrafi jeszcze za nimi przebiec parę metrów.

Szukamy dla Zibiego domu tymczasowego lub stałego, może masz wolną budę, w której może zamieszkać psi weteran!

Czekamy, zadzwoń! Telefon: 782 717 771