Zabieramy Lokę!

Aktualności » Zabieramy Lokę!

2014-11-24 15:48

Loka trafiła do cieszyńskiego schroniska na początku listopada, została znaleziona w Kiczycach. Była głodna, zmarznięta i wystraszona. Bardzo długo musiała się błąkać, była przeraźliwie chuda. Gdy zobaczylismy ją w schronisku wyglądała jak kupka psiego nieszczęścia, jak szkielecik obciągnięty skórą. Gdy tylko zwolniło się miejsce w domu tymczasowym zabraliśmy Lokę do fundacji, gdzie będzie miała ciepły kąt i dużo miłości. W najbliższym czasie przejdzie badania, które pozwolą nam stwierdzić, czy nie ma uszkodzeń wewnętrznych spowodowanych długotrwałym brakiem jedzenia. W razie potrzeby będzie leczona. Mamy nadzieję, że Loka znajdzie dobry i odpowiedzialny dom.