Aktualności » Zaginęła w lutym 2014!!! Nadal poszukujemy suczki w typie owczarka niemieckiego!!!

2014-10-23 18:00

luty 2014

Zaginęła!!! Poszukujemy suczki w typie owczarka niemieckiego!!!

W DNIU 17 LUTEGO W USTRONIU HERMANICACH ZAGINĘŁA NASZA PODOPIECZNA!

Suczka w typie owczarka niemieckiego została dwie godziny przed zaginięciem zabrana przez nas ze schroniska dla zwierząt w Cieszynie. Miała trafić do domu tymczasowego fundacji, ponieważ jest psem specjalnej troski! Przerażona, wycofana, psychicznie źle znosząca schronisko, do tego chora, kilka dni temu przeszła poważną operację. Niestety przy wysiadaniu z samochodu okazało się, że nigdy nie chodziła na smyczy, w panice urwała się z obroży i przerażona uciekła!

Suczkę widziano dwa razy na dwupasmówce, biegła w stronę Skoczowa, później Ustronia. Niestety, mimo, że natychmiast tam pojechaliśmy już jej nie było. Teraz może być już wszędzie. Jest przerażona, wypłoszona, nie przybiegnie za zawołanie, boi się ludzi, można spróbować zwabić ją na jedzenie. Jest bardzo bardzo łagodna, nikomu nie zrobi krzywdy.

Każdego, kto ją widział, wie gdzie przebywa, gdzie się błąka, prosimy o kontakt z fundacją!!!

telefon: 782 717 771 ; 782 247 435

Jeżeli schroni się u kogoś na posesji proszę zamknąć bramę, aby nie uciekła i zadzwonić po nas, przyjedziemy po nią. Suczka nie poradzi sobie sama, jest przerażona, bardzo płochliwa, chora. Umrze z głodu lub wpadnie pod samochód.

Prosimy o pomoc dla niej!!!