1% - Rozlicz się z nami, ze zwierzakami
Przekaż 1% naszej organizacji

SafeAnimal

Wesprzyj nas z Zooplus - RABAT!
Robiąc zakupy wesprzyj czworonogi za darmo!
Zostań domem tymczasowym
Informacja o programie pitax

Darmowy Program PIT dostarcza Instytut Wsparcia Organizacji Pozarządowych w ramach projektu PITax.pl dla OPP

Odwiedziny w SOS Wioski Dziecięce

Aktualności » Odwiedziny w SOS Wioski Dziecięce

2019-07-13 18:35

W czerwcu nasz rezydent Gowin odwiedził wraz z wolontariuszem fundacji dzieciaki przebywające w ustrońskim ośrodku SOS WIOSKI DZIECIĘCE Rodzinny Dom Czasowego Pobytu "Sindbad". Dzieci dowiedziały się jak odpowiednio karmić swojego pupila, jak się nim opiekować, o bezdomności zwierząt w schroniskach a także o tym, że zwierzę nie jest prezentem który później można łatwo porzucić. Dzieci opowiadały o swoich doświadczeniach ze zwierzętami, o swoich psach i opiece nad nimi. Jak zawsze nasz wielki przekochany pieszczoch stał się głównym punktem programu. Wygłaskany, wyprzytulany i w swoim żywiole, a dzieci na pewno bardzo zadowlone z takiej czworonożnej wizyty. Relacje dziecko - zwierzak domowy są bardzo ważne na każdym etapie rozwoju dziecka, stymuluje jego rozwój - zarówno emocjonalny, jak i w kierunku rozmaitych aktywności. Bądźmy otwarci na takie relacje, wspólnie uzupełniajmy nasz mały świat.