Sami
Sami Płeć: SukaWiek: 4 lata 9 miesięcyRasa: Husky syberyjskiUmaszczenie: Czarne podpalaneSierść: KrótkaStatus: Gotowy do adopcjiSterylizacja/Kastracja: Wkrótce
Stan zdrowia:

Zdrowy.

Opis:

Sami ma 4 lata, jest to przepiękna żywiołowa suczka w typie siberian husky. Suczka jest pełna energii, łagodna i przekochana, nie wykazuje cienia agresji w stosunku do ludzi czy drugiej suczki, z którą przebywa. Jest młoda, żywiołowa i spragniona ruchu, poszukujemy dla niej zatem domu z ogrodem lub aktywnego opiekuna, który zapewni jej odpowiednią dawkę ruchu w ciągu dnia.
Na smyczy na razie chodzi chaotycznie, szarpie i ciągnie chcąc wszystko zobaczyć i powąchać, ale jest to kwestia do przepracowania. Świetnie sprawdzi się jako towarzysz dla innego psiego czworonoga, do pieszych wędrówek i długich spacerów czy wspólnego biegania. Czujemy, że będzie wtedy w siódmym niebie! Stosunek do dzieci oraz innych zwierząt nie jest niestety znany. Niewykluczone, że suczka będzie również wymagała nauki czystości, jako, że dotychczas załatwiała się w kojcu, w którym żyje.
Na pierwszy rzut oka jednak wydaje się zdrowa i zadbana, sierść jest gęsta i błyszcząca a brzuszek najedzony. Suczka jest obecnie karmiona gotowanym domowym jedzonkiem, które najchętniej je, nauczona jest jednak również jeść suchą karmę.
Suczka to matka innej naszej podopiecznej Tory, która również szuka nowego domu, są ze sobą od początku więc są bardzo zżyte. Potrzebuje aktywnego domu.

Galeria:

Wesprzyj działalność Fundacji!

Wspieram co miesiąc:

Wspieram / Siepomaga

Wspieram jednorazowo. Wybierz kwotę wsparcia: