Wsparcie finansowe

Pomoc » Wsparcie finansowe

DAROWIZNA

Przekazując darowiznę na Fundację dla Zwierząt i Środowiska „Lepszy Świat” możesz odliczyć ją w rocznym zeznaniu podatkowym:
- do 6% dochodu dla osób fizycznych (rozliczających się za pomocą PIT),
- do 10% dochodu dla osób prawnych (rozliczających się za pomocą CIT).
Ważne jest aby posiadać dokument przekazanej darowizny:
- dowód wpłaty na rachunek bankowy – w przypadku darowizny pieniężnej,
- dokument, z którego wynika wartość darowizny i oświadczenie obdarowanego o przyjęciu darowizny – w przypadku darowizny rzeczowej.

DANE DO PRZEKAZANIA DAROWIZNY:

Fundacja dla Zwierząt i Środowiska „LEPSZY ŚWIAT”
Cieszyn, ul. Limanowskiego 8/3
ING Bank Śląski, 33 1050 1403 1000 0090 3005 3319

Za każdą pomoc w imieniu naszych podopiecznych serdecznie dziękujemy!