Kapsel
Kapsel Płeć: PiesWiek: 7 lat 9 miesięcyRasa: MieszanaUmaszczenie: Czarne podpalaneSierść: GładkaStatus: Gotowy do adopcjiSterylizacja/Kastracja: Tak
Stan zdrowia:

Zdrowy.

Opis:

Pies, który został uratowany przez naszą fundację wraz z dziesiątką  innych zwierząt z psiego piekła, podczas akcji ratunkowej w schronisku w Radysach.

Jest niezwykłej urody samcem w typie gończego słowackiego (jamnik gigant). Jest wykastrowany, zaszczepiony i posiada czip. Jest dość dużym psem z krótkimi łapami. Po bliższym poznaniu jest wesołym i energicznym psiskiem, chętnym do zabawy i integracji z człowiekiem. Lubi głaskanie i smakołyki, co pomaga mu być pojętnym uczniem, zna podstawowe komendy (do mnie, siad, łapa), ponadto aportuje. Często domaga się pieszczot i przyjaźnie wskakuje łapami na człowieka. Niestety z powodu złych doświadczeń ma też swoje problemy... Kapsel przejawia zachowania obsesyjno-kompulsywne (gonienie ogona oraz autoagresja w postaci atakowania własnej łapy). Tuż po przyjeździe z osławionego schroniska miał jeden agresywny epizod skierowany w stronę osoby zakładającej mu szelki, prawdopodobnie był to wynik nieumiejętnego podejścia do zwierzaka, lub szoku w jakim pies był. Nie lubi zakładania smyczy, szelek oraz chodzenia na smyczy, temat do wypracowania ze specjalistą. Kapsel powinien trafić do opiekuna z doświadczeniem z podobnymi przypadkami, najlepiej pod opiekę behawiorysty.

Galeria:

Wesprzyj działalność Fundacji!

Wspieram co miesiąc:

Wspieram / Siepomaga

Wspieram jednorazowo. Wybierz kwotę wsparcia: