Masza
Masza Płeć: SukaWiek: 9 lat 9 miesięcyRasa: MieszanaUmaszczenie: JasnorudeSierść: KrótkaStatus: Gotowy do adopcjiSterylizacja/Kastracja: Wkrótce
Stan zdrowia:

Zdrowy.

Opis:

Masza to sunia, która wraz z dziesięcioma innymi psiakami została odebrana w trakcie akcji ratunkowej, prowadzonej na terenie schroniska w Radysach. W ten sposób znalazła się pod opieką Fundacji „Lepszy Świat”, a dalej przewieziona do hoteliku gdzie jest socjalizowana przez swoją opiekunkę.

Obecnie przebywa w boksie z inną sunią. Jej stosunek do innych zwierząt domowych na ten moment pozostaje nieznany. Na swoją dotychczasową opiekunkę reaguje lękliwie, ale nie wykazuje wobec niej agresji. Codziennie na nowo oswaja się z człowiekiem. Na pozostałe, obce osoby reaguje ucieczką do budy, co jest spowodowane lękiem i zapewne negatywnymi zdarzeniami z przeszłości. Stosunek do dzieci na ten moment pozostaje nieznany. Masza jest odrobaczona, zaszczepiona, oczekuje na sterylizację. Opiekunka Maszy określiła ją jako „strachulca o spokojnym temperamencie”.

Galeria:

Wesprzyj działalność Fundacji!

Wspieram co miesiąc:

Wspieram / Siepomaga

Wspieram jednorazowo. Wybierz kwotę wsparcia: